Agenda


WERKCONFERENTIE MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES PROVINCIE LIMBURG
't Paradies Roermond
ZA 26.11
13:30 U


Jij komt toch ook?
Elk jaar komen de maatschappelijke organisaties bij elkaar in een Werkconferentie. Doel van de bijeenkomst is om Maatschappelijke Organisatie nader tot elkaar te brengen. Zo kennen we elkaar en elkaars werk; samenwerken en naar buiten treden, wordt daardoor vanzelfsprekend.

Het thema: En wat doe jij eigenlijk?

Dat is de titel van de bijeenkomst van dit jaar. Vrijwilligers gebruiken het onderling als ze elkaar treffen. Maar het is ook de vraag die we mensen willen stellen die nog geen kennis hebben gemaakt met de goede kanten van vrijwilligerswerk. Door te laten zien en horen dat vrijwilligerswerk goed is voor jezelf én voor je leefomgeving hopen we mensen over de streep te trekken het ook te proberen. Uiteraard met de bedoeling om de tekorten aan vrijwilligers te verminderen, maar vooral ook om iedereen een leuke tijd te gunnen!
Vrijwilligerswerk laat mensen zich betrokken en verbonden voelen in hun omgeving. Dat gevoel doet een mens goed. Hun werk komt hun leefomgeving ten goede en zet deze klaar voor een nieuwe generatie. Dat is de stellige overtuiging vanuit Maatschappelijke Organisaties. Deze werkconferentie is een gezamenlijke krachtsinspanning van de MO’s om meer mensen warm te laten lopen voor vrijwilligerstaken.

Programma 2016

Deel 1
Infomarkt Maatschappelijke Organisaties, vrij toegang voor allen.

Informatiemarkt waar alle Maatschappelijke Organisaties aanwezig zijn. Wil je kennis maken met (een van de) organisaties of met vrijwilligerswerk in het algemeen? Voel je welkom! Er is genoeg te kijken, luisteren en bespreken. Gezellig als je aansluit!

Deel 2
Inloopdagen bij clubs en verenigingen, voor iedereen uit de buurt Op locatie van de clubs/verenigingen, door heel Limburg


Op 26 november of een eerdere datum zetten veel clubs en verenigingen hun deur open voor geïnteresseerden. Ben je benieuwd wat er te doen is in de buurt en of er misschien iets voor je bij zit? Ga gerust langs! Je bezoek wordt zeer gewaardeerd! Check t.z.t. de posters voor locatie, datum en tijd

Vragen?
Laat je vraag en contactgegevens achter op enwatdoejijeigenlijk@gmail.com

Organisatie
De organisatie van de Werkconferentie rouleert. Telkens neemt een nieuwe samenstelling van MO’s deze taak op zich. Dit jaar hebben Scouting Limburg, Mentorschap limburg, Stichting De Pijler en Speeltuinwerk Limburg inhoud gegeven aan de dag. Daarin hebben zij mogen rekenen op een partnerschap met Maatschappelijk Netwerk Limburg en – last but not least- de Provincie Limburg


Sociale Agenda van Provincie Limburg
• • •
Vanuit de Provincie Limburg is een ambitie gepresenteerd voor de komende jaren. Het daaraan gekoppelde beleid is onder andere vastgelegd in de Sociale Agenda. Doelstelling van de Sociale Agenda is het welzijn en het gevoel van welbevinden van de Limburgers een impuls te geven. Niet zonder reden: onze provincie laat een significante afwijking zien van de Nederlandse gemiddelden op dat vlak.
Het werk van maatschappelijke organisaties mag daar deel van zijn.Wanneer: 26.11.2016 om 13:30u
Meer informatie: www.mn-li.nl
Locatie: 't Paradies Roermond
Kosten: Gratis
Aanmelden: enwatdoejijeigenlijk@gmail.com
Home | Over MN-Li | Help | Contact

KOMENDE EVENEMENTEN
AANSTORMEND POLITIEK TALENT IN BEELD, 27 juni Waterschap Limburg DI 27.06
15:45 U
Werkconferentie 'Bruggen slaan tussen gescheiden werelden' DO 06.07
11:30 U
Inspiratiemoment Sjouwen en Bouwen DO 13.07
18:30 U


Volg ons via: