Eigen zinnen, over persoonlijke drijfveren in je werk

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018

Verleden week zijn in Tilburg een tweetal boeken gepresenteerd. Aan een van deze boeken mocht ik als mede auteur een bijdrage leveren. In 'Eigen zinnen, over persoonlijke drijfveren in je werk' laten we zien hoe oude woorden uit de christelijke traditie verrassend veelzeggend voor het heden zijn. Onze christelijke traditie is geen relict uit een grijs verleden, maar een waardevolle bron voor het omgaan met actuele maatschappelijke vraagstukken van onze tijd; de toegenomen regeldruk, het verlies van de menselijke maat in de beroepspraktijk en de (te) grote nadruk op nut en efficiency .
Boeiende verhalen uit de dagelijkse praktijk van ons werk. Over het 'waarom' en 'waartoe'. In 'Eigen zinnen' staan we bij deze wezenlijke vragen stil. We reflecteren op de diepere vragen die ten grondslag liggen aan ons dagelijks werk. Denken na over wat ons motiveert? Welke problemen we in ons werk tegenkomen. Waar we inspiratie en energie uit putten om met bezieling ons werk te doen. Ook als het moeilijk is. Met het beantwoorden van deze vragen reiken we woorden aan voor onze dagelijkse inzet, maar nodigen we de lezer ook uit om zichzelf soortgelijke vragen te stellen.

Dit bijzondere boek is uitgegeven bij Berne Media; ISBN 9789089722577     


Reactie(s)


Leon Hoenen van JongNL Limburg
zei op 13-03-2018 om 16:15 uur
Prachtig verhaal van Hub Vossen met als titel: 'Verbonden met mensen, van betekenis voor elkaar'. Je leert Hub weer iets beter kennen. Ik deel zijn passie voor de teksten van Huub Oosterhuis. In het boek staan een tweetal liederen van Huub Oosterhuis. Boek is de moeite waard. Met het voorjaar in aantocht een heerlijk vooruitzicht: met het boek 'Eigen Zinnen' in een pril lentezonnetje. Dat is genieten en een rustpunt tussen de drukte van alle dag.

Leon Hoenen
JongNL Limburg.
Naam


Email


Uw reactie