In het kader van Positieve Gezondheid lopen 250 tieners de Moonwalk van JongNL in Gennep

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: woensdag 28 februari 2018

10 en 11 maart vindt de 18e Moonwalk van JongNL plaats. Maar liefst 250 jongeren uit de hele provincie, van Gennep tot Geleen en van Budschop tot Sevenum, lopen dan een spannende nachthike met opdrachten en een overnachting. Daarmee is de Moonwalk een populaire activiteit voor jongeren. ‘Er is ieder jaar weer veel belangstelling. De Moonwalk sluit aan bij de belevingswereld van onze jongeren. Tijdens de hike wordt, onder begeleiding, gelopen in groepjes met bepakking waardoor het allemaal heel spannend wordt. Ook de ruige en verrassende opdrachten, de ontmoeting met andere jongeren, het feit dat de route s’nachts gelopen wordt en de gezellige sfeer die in afgelopen jaren is ontstaan, draagt bij aan het succes. Het lopen van de Moonwalk is voor de jongeren een prestatie, ze laten er graag een zaterdag kroegbezoek voor schieten’, aldus Léon Hoenen en Paul Ickenroth van de provinciale organisatie JongNL Limburg.

De Moonwalk vindt dit jaar plaats tussen Plasmolen en Gennep. Maar liefst 110 vrijwilligers van de JongNL-afdeling uit Gennep zijn de hele nacht actief. ‘Het is geweldig om te zien hoe onze vrijwilligers enthousiast samenwerken’ vertelt Boyan van der Mooren. De jongeren verplaatsen zich zoveel mogelijk door onbebouwd terrein. De hike volgt de bedding van de Niers, gaat door bossen en over veldwegen en is 20 kilometer lang. Geen senicure voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd. De route is uitgezet in diverse tracks. Via een speciale kaart volgen ze de hike en komen onderweg opdrachten tegen. Er wordt gelopen in groepjes van 4 en overnacht in kleine puptentjes. Door middel van een MoonwalkTalk worden de tieners voorbereid.

‘Onderweg komen de deelnemers posten tegen met uitdagende opdrachten zoals een oversteek met een rubberboot, wedstrijd vuurtje maken, morsecodes onderscheppen, QR-code opdracht, citroenzuur-raadsel, zelf een potje koken, zintuigenspelen, amuletpost en nog veel meer, vertellen Ruud, Eric, Janneke en Marloes van JongNL Gennep. De finish van de Moonwalk is bij de blokhut in Gennep. Hier zetten de deelnemers zelf hun tentjes op en genieten ze van een korte maar welverdiende nachtrust.

De Moonwalk is één van de provinciale activiteiten van JongNL. JongNL Limburg is de koepelorganisatie van 43 plaatselijke Jong Nederland afdelingen verspreid over heel Limburg. Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers activiteiten van kinderen in hun vrije tijd.Samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen vormen de basis voor samenspelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving. Zo levert JongNL een bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich met elkaar verbinden. In Limburg zijn ruim 4500 kinderen lid die begeleid worden door 1750 vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie over de Moonwalk en Jong Nederland op www.jongnl.nl of neem contact met ons op. JongNL Limburg, Marijkelaan 11a, 6074 AP Melick

Telefoon 0475 – 520020 of 06 51 09 85 82
Email info@jongnl.nlBijlage (klik om te downloaden):Locatie: In en om Gennep
Aanmelden: Maximale aantal deelnemers is reeds bereikt
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie