JongNL maakt jeugdwerkorganisaties AVG-PROOF! (algemene verordening gegevensbescherming)

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018

Hoe om te gaan met persoonsgegevens binnen het jeugdwerk.
Hoe maak je jouw afdeling AVG-proof?

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in applicaties (computerprogramma’s) en computers bewaren. JongNL Limburg is zo’n organisatie en haar afdelingen ook. Genoemde organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor de provinciale koepelorganisatie alsook voor de plaatselijke jeugdwerkorganisaties. De nieuwe verordening legt regels op over het bewaren van gegevens in digitale bestanden maar ook van gegevens in mappen op een plank of waar dan ook. Ook mappen moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat ‘vreemden’ daar bij kunnen.

JongNL Limburg heeft een document ontwikkeld met tips over de stappen die plaatselijke jeugdwerkorganisaties (maar ook anderen kunnen van deze kennis profiteren) kunnen nemen om te voldoen aan de eisen in de verordening.
Het genoemde document is een groeidocument. JongNL Limburg vult het document steeds aan. Kijk, voor je verder leest, even op www.jongnl.nl en check of er een nieuwe versie van het document voorhanden is. Bovenaan het document lees je welke versie je voor je hebt.


Bijlage (klik om te downloaden):     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie