Uw vereniging/stichting nog niet AVG-proof? VKKL helpt u een handje op weg!

Door: Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) - Jacky Relouw
Geplaatst op: maandag 9 april 2018

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. In heel Europa geldt dan één en dezelfde privacywetgeving. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt te vervallen.
We hebben de afgelopen tijd bij de VKKL erg veel vragen gekregen van onze leden over de nieuwe privacywet. Enerzijds zijn jullie benieuwd of de wet ook op jullie van toepassing is en anderzijds zijn jullie benieuwd wat je als vereniging, stichting of coöperatie moet doen om te voldoen aan de wetgeving.
Kort gezegd: de AVG geldt voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt. Dus ook verenigingen, stichtingen en coöperaties. Vaak worden gegevens van leden bewaard in een bestand of worden er mailings verstuurd naar leden of inwoners van het dorp/wijk.
Ons eerste advies is: raak niet in paniek. Momenteel zwerven op het internet een aantal noodkreten rond met teksten als 'LET OP! Je vereniging/stichting loopt gevaar!'. Veelal zijn dit commerciële partijen die willen verdienen aan de ondersteuning van je vereniging/stichting en je hierbij angst aan willen praten. De nieuwe wetgeving betekent niet dat je stil kunt zitten, maar als je onderstaande stappen volgt, word je AVG-proof!

Lees verder op onze website: https://www.vkkl.nl/nieuws/kennisbank-hoe-word-ik-avg-proofMeer informatie: www.vkkl.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie