250 tieners lopen Moonwalk van JongNL in Herkenbosch

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: woensdag 6 maart 2019

250 tieners van de Limburgse JongNL-afdelingen lopen zaterdagnacht 9 maart een nachthike.
Zwaar maar loeigezellig.

9 en 10 maart vindt de 19e Moonwalk van JongNL plaats. Maar liefst 250 jongeren uit de hele provincie, van Gennep tot Geleen en van Budschop tot Sevenum, lopen dan een spannende nachthike met opdrachten en een overnachting. Daarmee is de Moonwalk een populaire activiteit voor jongeren. ‘Er is ieder jaar weer veel belangstelling. Dit jaar zijn er, op dit moment 18 meer inschrijvingen dan vorig jaar. Gelet op veiligheid zitten we het 250 deelnemers op ons maximum. De Moonwalk sluit aan bij de belevingswereld van onze jongeren. Tijdens de hike wordt, onder begeleiding, gelopen in groepjes met bepakking waardoor het allemaal heel spannend wordt. Ook de ruige en verrassende opdrachten, de ontmoeting met andere jongeren, het feit dat de route s’nachts gelopen wordt en de gezellige sfeer die in afgelopen jaren is ontstaan, draagt bij aan het succes. Het lopen van de Moonwalk is voor de jongeren een prestatie, ze laten er graag een zaterdag kroegbezoek voor schieten’, aldus Léon Hoenen en Paul Ickenroth van de provinciale organisatie JongNL Limburg.

De Moonwalk vindt dit jaar plaats ten zuiden van de Meinweg en in het Roerdal. Maar liefst 90 vrijwilligers van de JongNL-afdeling uit Herkenbosch, waar ze van het JOC spreken, zijn de hele nacht actief. ‘Het is geweldig om te zien hoe onze vrijwilligers enthousiast samenwerken. We zijn al veel zondagen aan het bouwen aan de posten. Onze escaperoom wordt echt gaaf,’ vertelt Rens Aal en Roel Creeemers van de jeugdorganisatie uit Herkenbosch. De jongeren verplaatsen zich zoveel mogelijk door onbebouwd terrein. De hike volgt de IJzeren Rijn en een stuk van de Roer, gaat door bossen en over veldwegen en is 18,5 kilometer lang. Geen senicure voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd. De route is uitgezet in diverse tracks. Via een speciale kaart volgen ze de hike en komen onderweg opdrachten tegen. Er wordt gelopen in groepjes van 4 en overnacht in kleine puptentjes. Door middel van een MoonwalkTalk worden de tieners voorbereid.

‘Onderweg komen de deelnemers posten tegen met uitdagende opdrachten zoals een spel met morseseinen met lampen, een spokentocht, zoekspel, doolhof, samenwerkingsspelen, een ware escaperoom en eetposten waar de deelnemers op een houtvuurtje zelf een tosti klaarmaken. De finish van de Moonwalk is bij de schutterij in Herkenbosch. Hier zetten de deelnemers zelf hun tentjes op en genieten ze van een korte maar welverdiende nachtrust.

De Moonwalk is één van de provinciale activiteiten van JongNL. JongNL Limburg is de koepelorganisatie van 43 plaatselijke Jong Nederland afdelingen verspreid over heel Limburg. Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers activiteiten van kinderen in hun vrije tijd. Samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen vormen de basis voor samenspelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving. Zo levert JongNL een bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich met elkaar verbinden. In Limburg zijn ruim 4500 kinderen lid die begeleid worden door 1750 vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie over de Moonwalk en Jong Nederland op www.jongnl.nl of neem contact met ons op. JongNL Limburg, Marijkelaan 11a, 6074 AP Melick

Telefoon 0475 - 520020 of 06 51 09 85 82 • Email info@jongnl.nlBijlagen (klik om te downloaden):Locatie: Herkenbosch
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie