Barmhartigheid, de musical

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: dinsdag 27 maart 2018

‘Doe goed en zie niet om’, is het thema van de Heiligdomsvaart Maastricht in mei. Centraal daarin staat het begrip barmhartigheid. Het lijkt een begrip uit vervlogen tijden. Uit de tijd dat het gros van de Limburgers nog wekelijks naar de kerk ging. Uit de tijd dat iedere goede katholiek de zeven werken van barmhartigheid uit zijn hoofd kende. In de komende weken zijn in Centre Céramique ruim 200 honderd foto's te zien die barmhartigheid in beeld brengen. Foto's uit onze dagelijkse leefwereld. amateur fotografen hebben op een bijzondere manier in beeld proberen te brengen wat barmhartigheid is. Hoe naastenliefde, medeleven, in deze tijd gezicht krijgt. ondanks dat we het druk hebben.

Voor de liefhebber van musicals is er op 6 april een bijzondere musical in de St. Jan in Maastricht te zien. 'Barmhartigheid, de musical'. Op muzikale en speelse wijze worden de werken van barmhartigheid ten tonele gevoerd, als deel van een meeslepende liefdesdrama.
Als Clara, actief vrijwilligster bij de Voedselbank, en Frans, leraar Latijn en actief in de kerk, elkaar ontmoeten is het 'liefde op het eerste gezicht'. Het is een stormachtig begin, maar hun liefde lijkt geen toekomst te hebben; de verschillen zijn te groot. Dankzij de werken van barmhartigheid, een wijze oude vrouw en veel leuke liedjes komt het allemaal goed: het is en blijft een musical! Een massale slotscène bezegelt de liefde en de grote waarde van barmhartigheid en solidariteit.

Waar te zien:
Vrijdag 6 april om 20.00uur
St. Jan Maastricht, Henric van Veldekeplein 1

Locatie: St. Jan Maastrich, Henric van Veldekeplein 1
Kosten: vrijwillige bijdrage
Aanmelden: E: dehaan-verduyn@freeler.nl T: 0031 (0) 43 3624240
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie