Limburg Positief Gezond - Venlo

Door: Provincie Limburg - Tamara van Bogaert
Geplaatst op: dinsdag 3 april 2018

Vanuit Positieve Gezondheid kijken we op een andere manier naar psychisch gezondheid van mensen. Het gaat dan om een betekenisvol en zinvol leven, kwaliteit van leven, participatie, veerkracht en eigen regie.

De Nieuwe GGZ stelt misvattingen aan de orde, legt weeffouten bloot en geeft richting aan een duurzame GGZ op kleinschalig niveau in de wijk. Zij plaatst zichzelf en de zorg meer in de gemeenschap, waarbij het perspectief van de hulpvrager in zijn eigen omgeving uitgangspunt wordt bij de zorgverlening. We besteden op deze inspiratiesessie aandacht aan deze nieuwe beweging binnen de GGZ: Jim van Os en Philippe Delespaul nemen ons mee in de nieuwe kijk.

De GGZ staat voor grote uitdagingen: de kosten van de GGZ in Nederland stijgen te hard om duurzaam te zijn. We investeren in zorg en minder in preventie en het voorkomen van zorg. Verder is er een kloof tussen preventie, zorgaanbod en zorgbehoefte. De Nieuwe GGZ is een landelijke beweging die een kwaliteitsslag wil maken in de geestelijke gezondheidszorg. Namelijk - meer dan nu - het perspectief van de hulpvrager en zijn naasten centraal stellen en de nadruk leggen op preventie, herstelvermogen, eigen regie en positieve gezondheid.

Het perspectief van de Nieuwe GGZ is om de geestelijke gezondheidszorg meer wijkgericht te organiseren en af te stemmen op maatschappelijke voorzieningen in de wijk. Deze geeft daarmee antwoord op vragen als:
- Hoe vinden we een beter evenwicht in het ggz-aanbod?
- Hoe vermijden we dat we te veel en te lang zorg leveren aan mensen die zelf over veerkracht en herstelvermogen beschikken?
- Op welke manier kan preventie een beroep doen op zorg voorkomen?
- Biedt Positieve Gezondheid hierin kansen en op welke manier kan dit dan opgepakt worden?


Bijlage (klik om te downloaden):Wanneer: 23.04.2018 om 19:00u
Meer informatie: limburgpositiefgezond.nl
Locatie: Beej Benders, Venlo
Kosten: Gratis
Aanmelden: Verplicht
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie