NIGHT OF TRAVEL AND ADVENTURE samenwerking WereldPaviljoen en JongNL

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2018

Na de zes succesvolle edities van de Night of Science in het Continium Science Center Kerkrade (2012), Night of Science in Ithaka Science Center Tegelen (2013), Night at the Museum in het Limburgs Museum (2014), Night of Action in Snowworld Landgraaf (2015), en wederom een Night of Science bij het Museumplein Kerkrade (2016), Night of Action bij Rocca Klimcentrum in Gulpen (2017) en The Night of Tech and Taste in het ConnectCollege Echt (2018) staat er ook in 2019 weer een Night of Travel and Aventure op de rol.
We zijn trots in 2019 de Night of Travel and Adventure te organiseren in samenwerking met het wereldpaviljoen in Steyl. De doelstelling van dit speelse museum past prima binnen de visie en missie van JongNL.
Het is de ambitie van Stichting Wereldpaviljoen om jeugd en jongeren op een intensieve manier en vooral speelse wijze te leren beseffen dat er wereldwijd honderden culturen bestaan die allemaal anders, maar niet beter of slechter zijn dan onze cultuur, die aansluit bij de doelstelling en visie van JongNL. De Stichting Wereldpaviljoen wil daarom een plek realiseren waar jongeren en volwassenen andere culturen op zo’n educatieve, recreatieve en intensieve wijze kunnen beleven en ervaren, dat zij doordrenkt worden tot op het niveau van wederzijdse acceptatie en verdraagzaamheid. In de visie van het Wereldpaviljoen ligt op deze manier een betere wereld binnen handbereik. De deelnemers aan de Night of Travel and Aventure krijgen meer begrip en respect voor elkaars doen en laten omdat zij elkaar begrijpen.
Het programma voor deze activiteit bestaat uit 3 activiteiten van elk één uur.
1. Op reis naar Nicaraqua inclusief processie
2. Spannende speurtocht door de grotten
3. Percussieworkshop
Er zullen 4 avonden georganiseerd worden. 11, 12, 18 en 19 januari. Elke avond kunnen maximaal 75 kinderen deelnemen. In totaal zijn dat 300 kinderen voor deze activiteit. Groepen worden met bussen opgehaald en weer thuis gebracht.
De organisatie is een samenwerking tussen de educatieve dienst van het WereldPaviljoen en het bureauteam van JongNL aangevuld met provinciale vrijwilligers.
Doelgroep zijn kinderen in de basisschoolleeftijd.Locatie: WereldPaviljoen Steyl
Kosten: €14,95 per persoon inclusief busvervoer
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie